Veelgestelde vragen verhuurder

Wat is het verschil tussen een online verhuurmakelaar en een verhuurmakelaar?

Het verschil van een online verhuurmakelaar is dat wij online werken. Wij kunnen alle werkzaamheden verzorgen die een authentieke verhuurmakelaar ook doet, behalve de bezichtiging, incheck en sleuteloverdracht met de huurder. Omdat jezelf de bezichtiging met potentiele kandidaten verzorgd en samen met je nieuwe huurder de incheck met sleuteloverdracht doet, kun je veel kosten besparen.

Kan ik zelf mijn woning verhuren?

Ja, dat kan zeker. Via Marktpand kun je, jouw woning zelf invoeren. Wij zetten je woning online. Wij zoeken & matchen naar ideale huurders voor jou. Wij zullen potentiele kandidaten inplannen voor jouw bezichtiging, wanneer het jou uitkomt.

Waar kunnen jullie mij bij helpen als het gaat om het verhuren van mijn woning?

Wij kunnen helpen bij het adverteren met je woning zoals op Funda, Pararius, Huurwoningen en Marktpand.

Wil je alleen jouw nieuwe huurder screenen op financiële betrouwbaarheid zoals BKR, EDR, Focum en ID en een huurcontract voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd? Dan kan dat ook!

Wil je het juist allemaal, adverteren, huurder screenen op financiële betrouwbaarheid en een opgesteld huurcontract wat ook nog digitaal getekend kan worden? Dan kan dat ook!

Tevens hebben wij een portal ontwikkelt Mijn Marktpand waarin je jouw woning zelf eenmalig kunt invoeren, foto’s en documenten zoals energielabel, huurcontract  en incheck rapport aan elkaar kunt koppelen. Komt je woning dan weer opnieuw te huur? Kun je hem eenvoudig weer te huur zetten, zonder alles opnieuw te hoeven invoeren.

Zo heb je altijd alle documentatie van je woning digitaal bij de hand.

Hoe werkt het als ik voor dezelfde woning weer een nieuwe huurder zoek?

Vanuit Mijn Marktpand waar je eerder al je woning hebt ingevoerd, kun je de woning eenvoudig opnieuw te huur zetten, zonder alles opnieuw te hoeven invoeren.

Mag ik mijn woning verhuren via Marktpand?

Of je jouw woning mag verhuren dien je zelf te controleren. De verantwoordelijkheid of je wel of niet mag of kan verhuren ligt bij jou zelf. Mogelijk heb je toestemming nodig om te mogen verhuren. Vraag dit dan na bij de instanties die bij jouw van toepassing zijn, zoals bijvoorbeeld: Hypotheek verstrekker, bank, verhuurder, Vve, gemeente, overig

Marktpand is niet verantwoordelijk voor de gevolgen voor het wel of niet mogen verhuren van je woonruimte.

Marktpand adviseert haar eigenaren altijd schriftelijk een bewijs te hebben met toestemming voor woningverhuur voor je eigen administratie.

Welke huurprijs kan ik vragen voor mijn woning?

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van het puntensysteem of wel woning waarderingsstelsel genoemd. Wij raden je aan om een puntentelling uit te voeren om erachter te komen welke huurprijs je wettelijk mag vragen. Zie www.rijksoverheid.nl. om een puntentelling uit te kunnen voeren.

Als verhuurder ben je zelf verantwoordelijk voor de keuze van de hoogte van de huurprijs van jouw woning. Marktpand heeft hier geen adviserende rol in. En kan niet aansprakelijk worden gesteld.

Ben als verhuurder goed op de hoogte van de gevolgen als je een te hoge huurprijs voor je woning vraagt. Kijk voor meer informatie op www.huurcommissie.nl.

Kunnen jullie mij ondersteunen met het maken van hoge kwaliteit foto’s?

Jazeker, wij werken samen met een landelijke woning fotograaf. Vanuit Mijn Marktpand, kun je eenvoudig een foto en of video pakket kiezen. Na betaling, brengen wij je in contact met onze fotograaf en wordt er een afspraak gemaakt. Gemaakte foto’s en of video wordt binnen 48 uur aangeleverd.

Wat kost het om mijn woning aan te melden? (gratis en dan kiezen voor pakket)

Jezelf en de woning aanmelden kost nog niets. Pas wanneer jouw woning gepubliceerd moet worden en of wij een screening en huurcontract voor je moeten gaan opmaken betaal je eenvoudig vanuit Mijn Marktpand via IDeal.

Is het moeilijk om zelf mijn woning aan te melden bij Marktpand

Het is heel eenvoudig, je meld je vrijblijvend aan via de website. Je ontvangt dan een e-mail van ons met je inloggegevens. Wanneer je inlogt op Mijn Marktpand kun je een pakket kiezen wat bij je past en direct aan de slag.

Wat zijn jullie openingstijden?

Op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30uur.

Per e-mail: info@marktpand.nl

Telefoon: 030 8885255

Of plan een bel afspraak in op het moment dat het jou uitkomt en wij bellen je terug.

Kan ik geld terug krijgen?

Zodra het pakket is aangekocht gaan wij voor je aan de slag en kan het geld nimmer gerestitueerd worden.

Wat zijn de risico’s van het verhuren van mijn woning?

Het verhuren van je woning is nooit zonder risico.

Je hebt als verhuurder veel minder rechten als een huurder.

Zorg dat je goed op de hoogte bent van de regel, wetgeving en risico’s van het verhuren van je woonruimte.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van het puntensysteem of wel woning waarderingsstelsel genoemd. Wij raden iedereen aan om een puntentelling uit te voeren om erachter te komen welke huurprijs je wettelijk mag vragen. Zie www.rijksoverheid.nl om een puntentelling uit te kunnen voeren.

Als verhuurder ben je zelf verantwoordelijk voor de keuze van de hoogte van de huurprijs van jouw woning. Marktpand heeft hier geen adviserende rol in, en kan niet aansprakelijk worden gesteld.

Ben als verhuurder goed op de hoogte van de gevolgen als je een te hoge huurprijs voor je woning vraagt. Kijk voor meer informatie op www.huurcommissie.nl.

Huurders mogen altijd naar een huurcommissie stappen als een huurder denkt dat hij of zij teveel huur betaald. Mocht een rechter bepalen dat je teveel huur hebt gevraagd bestaat de kans dat je met terugwerkende kracht het teveel betaalde huurbedrag moet terug betalen met een boete. Ben daarom goed op de hoogte van het risico van een eventuele te hoge huursom. Kijk op www.huurcommissie.nl en wwww.rijksoverheid.nl voor alle informatie.

Het is belangrijk om te weten of je jouw woning mag verhuren van bijvoorbeeld je hypotheekverstrekker, bank, verhuurder, vve, gemeente of andere instantie. Zorg ervoor dat je altijd hiervan schriftelijk toestemming hebt voor je eigen administratie.

Mogelijk als je geen vergunning of toestemming hebt, kan er een uitzetting procedure worden gestart. Waarbij de huurder de woning moet verlaten.

Waar vind ik mijn aankopen met factuur?

In Mijn Marktpand kan je jouw facturen van je aankopen terug vinden onder het menu “Facturen”