Skip to main content

Met het vinden van een nieuwe huurder, ben je toch altijd best even druk. Je wilt een goede huurder die betrouwbaar is. Je neemt geen verhuurmakelaar in de arm, omdat je dat veelal een maandhuur aan courtage kost. Dus je gaat zelf met je woning aan de slag en adverteert op social media en gaat opzoek in je eigen netwerk of iemand nog woonruimte zoekt. Nadat je een nieuwe huurder gevonden hebt, is het meest voor de hand liggend om de geldigheid van het ID te controleren en of de werkgever en het inkomen klopt. Je ontvangt documenten van je huurder waarop negen van de tien keer op staat wat hij of zij je heeft verteld. Maar weet je ook of je huurder een BKR registratie heeft? Faillissement heeft gehad misschien? Fraude heeft gepleegd? En hoe zit het met zijn of haar online betaalgedrag?

De documenten die je bij je huurder opvraagt zijn gevoelige en persoonlijke documenten. Hier moet zorgvuldig mee worden omgegaan. En waar moet je zijn om de persoonlijke stukken zorgvuldig te controleren?

Je hebt die goede klik met je nieuwe huurder en je vindt hem of haar erg vriendelijk. Je gevoel zegt dat het goed zit. Maar zorg er ook voor dat je weet of de huurder in het verleden altijd de huur heeft betaald, wat de reden van verhuizing naar jouw woning is en dat je gegevens kunt controleren.

Ik werk samen met onze partner Huurcheck Nederland. Huurders kunnen op een veilige manier hun gegevens bij mij aanleveren. En ik kan hun gegevens controleren op financiële betrouwbaarheid. Doordat ik deze controles uitvoer en nauw contact hebben met de huurders zijn 95% van de checks die ik uitvoer goed. Mensen die iets te verbergen hebben, willen niet gescreend worden. Alleen al om die reden is het verstandig om een zorgvuldige credit check uit te laten voeren.

-Cynthia Noordhoek

Marktpand

#HuurcheckNederland#waardevolletip#Marktpand